Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά από τον Δήμο Κηφισιάς

0

Ο Δήμος Κηφισιάς γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο πρόγραμμα, με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις καθώς και πολλές χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά. Τόσο στην Κηφισιά όσο και στην Νέα Ερυθραία καλαίσθητα σπιτάκια περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για δημιουργικές θεατρικές δράσεις και εργαστήρια κατασκευών.

ΚΗΦΙΣΙΑ
Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία
Κολοκοτρώνη & Λεβίδου
ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Santa Ponnies
Με φόντο έναν απίθανο χριστουγεννιάτικο στάβλο τα παιδιά θα μπορούν να
ιππεύσουν μαγικούς μονόκερους, ζέμπρες και τα αγαπημένα πόνυ.

Χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο σπιτάκι
Μέσα στα υπέροχο ξύλινο σπιτάκι με χριστουγεννιάτικο στολισμό, κατοικούν μαγικά ξωτικά! Ο Αι Βασίλης μέσα στο ονειρεμένο σπίτι περιμένει να ανοίξει την αγκαλιά του. Μικροί και μεγάλοι θα περάσουν μέσα από ένα παραμυθένιο δάσος με ζωάκια, για να βρεθούν μπροστά στην είσοδο του πιο εντυπωσιακού και όμορφου σπιτιού του Άη Βασίλη. Μαζί τους τα παιδιά δημιουργούν απίθανες κατασκευές και ζωγραφιές και φυσικά γνωρίζουν από κοντά τον Άι Βασίλη!

Ημέρες θεατρικών δράσεων
15 -16 Δεκεμβρίου
22-23 Δεκεμβρίου
24-25-26 Δεκεμβρίου
29-30 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας : 11:00-14:00

Δημιουργικά εργαστήρια κατασκευών όπου οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να ζωγραφίζουν μαζί με το ξωτικό χριστουγγενιάτικες εικόνες.
Facepainting: Το ξωτικό του δάσους θα ζωγραφίζει τα μικρά προσωπάκια των παιδιών σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Μέρες δημιουργικών εργαστηρίων
15- 21- 25- 29 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας : 11:00-14:00
Μέρες facepainting
16- 22- 26- 30 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας : 11:00-14:00

ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
Πάρκο «Ανδρέα Γ. Παπανδρέου»
(Εθνικής Αντιστάσεως & Οδ. Ανδρούτσου)

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 & ΚΥΡΙΑΚΗ 23 / ΣΑΒΒΑΤΟ 29 & ΚΥΡΙΑΚΗ 30

Χριστουγεννιάτικες Δραστηριότητες

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 & ΚΥΡΙΑΚΗ 23
Ώρες: 11.00-15.00

Ώρες χαράς σας περιμένουν στα γιορτινά στολισμένα Santa σπιτάκια των βοηθών του Αγ. Βασίλη με ξωτικο-κατασκευές και ξωτικοστολίδια που θα φτιάξουν τα παιδιά, αλλά και ξωτικοπαιχνίδια, γράμμα στον Αγ. Βασίλη με τον ίδιο τον Αγ. Βασίλη….αυτοπροσώπος για φωτογραφίες και ευχές. Στην κουστωδία του Αγ.Βασίλη και η εορταστική μεγαλομασκώτ μας για μεγάλες αγκαλιές με τα παιδιά και βόλτες στο πάρκο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 & ΚΥΡΙΑΚΗ 30
Ώρες: 11.00-15.00
Στα γιορτινά στολισμένα Santa σπιτάκια, τα τελευταία γράμματα στον Αγ. Βασίλη, γράφονται πυρετωδώς και φυσικά οι βοηθοί του είναι εδώ για να φτιάξουν τα γούρια του νέου έτους, ξωτικοκατασκευές, ενώ και το μουσικό εργαστήρι της Αγ. Βασιλίτσας είναι εδώ μαζί με τα κρουστά της για να παίξει και να δημιουργήσει με τα παιδιά. Το νέο έτος έρχεται με λίγο…μαγεία από τον Tristan Magician όπου ειδικά την προπαραμονή 30/12, στις 13.00 θα εμφανιστεί μαγικά για να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με τα κόλπα του.Όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα και χαμόγελο, του Αγ. Βασίλη αλλά και της Μασκότ του.

Θεατρικές Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για όλη την οικογένεια και πιο πολύ για τους μικρούς μας φίλους, με χρήσιμα μηνύματα προσφέρει στο πρόγραμμα του ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Πλατεία Ιερού Ναού Αγίας Ματρώνης

(Ηλία Βενέζη 5, Νέα Ερυθραία )

Ώρα: 13:00

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ

«Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι»

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν μία ξεχωριστή παιδική παράσταση παραδοσιακής ξύλινης χειροποίητης μαριονέτας. Μέσα από τις περιπέτειες του Αλαντίν θα ταξιδέψουν με το μαγικό του λυχνάρι, αντιμετωπίζοντας τον κακό Βεζίρη, με σύμμαχο την αγάπη και την αγνότητα. Στο τέλος της παράστασης ο Αλαντίν μαζί με τον μαριονετο-παίχτη εμφανίζεται μπροστά στη σκηνή για να δουν τα παιδιά από κοντά την τέχνη της μαριονέτας.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΗΦΙΣΙΑ

Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος»

Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Ώρα: 18:30

 ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Το Σπίτι του Άι Βασίλη» 

Τελευταία μέρα για όσους θέλουν να στείλουν το γράμμα τους στον Άι Βασίλη… Τι θα γίνει όμως όταν από τον ταχυδρομικό σάκο θα πέσει έξω  το γράμμα σου; Θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεις τρόπο να το παραδώσεις ο ίδιος! Μια χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση με πολύ όμορφη μουσική που ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής καθώς και συμμετοχή των παιδιών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΗΦΙΣΙΑ

Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος»

Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Ώρα: 18:30

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Το μυστικό της αγάπης» 

Ένα έργο για την ΑΓΑΠΗ, για την ΕΙΡΗΝΗ, για τη ΦΙΛΙΑ, αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες!!! Η κυρία «Βασιλόπιτα» και το σοκολατένιο «Τσουρέκι» μαλώνουν για το πιο αγαπάνε περισσότερο τα παιδιά!!!

Το «Αστέρι» όμως των Χριστουγέννων που φωτίζει με το φως της αγάπης όλο τον κόσμο, θέλει να τους δώσει ένα μάθημα αγάπης… και τα στέλνει στον Άι Βασίλη… στην παγωμένη Λαπωνία, για να τους δώσει τη λύση!!! 

  • Σκηνοθεσία: Κική Αυγουστάτου
  • Μουσική: Γιώργος Αυγουστάτος
  • Χορογραφίες: Άννα Ανυφαντάκη
  • Σκηνογραφίες: Μαρία Ποθητού
  • Κατασκευές κοστουμιών – καπέλα: Ευδοκία Χλουβεράκη
  • Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν, μεταμφιέζονται οι: Πέτρος Δουρδουμπάκης, Μαρίνα Τσουμπρή, Κική  Αυγουστάτου

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΗΦΙΣΙΑ

Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος»

Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Ώρα: 18:30

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Καρυοθραύστης»

Βιέννη 1920 ….Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της μικρής Κλάρας…. Η Κλάρα περνάει δύσκολα μέχρι που ο νονός της φτάνει στο σπίτι, με ένα μαγικό δώρο: Έναν ξύλινο καρυοθραύστη… Ο νονός της, της εκμυστηρεύεται ότι αν ένα παιδί, την παραμονή των Χριστουγέννων, πιστέψει ότι τα όνειρά του μπορούν να πραγματοποιηθούν, τότε όλα είναι πιθανά. Έτσι, αργότερα – και ενώ όλοι έχουν αποκοιμηθεί – ο νέος φίλος της Κλάρας, με μαγικό τρόπο, ζωντανεύει και τη συντροφεύει σε μια μοναδική περιπέτεια που δεν θα ξεχάσει ποτέ!

  • Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώνουν τα Χριστούγεννα;
  • Που θα βρεθεί η Κλάρα και ο Καρυοθραύστης;
  • Μπορούν τα όνειρα της να πραγματοποιηθούν;

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας