Η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Μαρ. Μαμαλάκη τοποθετείται για τα πυρά της αντιπολίτευσης εναντίον της

0

Με μια ανακοίνωσή της η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κα Μαριάννα Μαμαλάκη επιχειρεί να διευκρινίσει όλα όσα της καταλογίζει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο πρόσφατο ζήτημα που έχει προκύψει με την πρόσληψη γιατρού στο ΚΑΠΗ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχομαι επιθέσεις, στις οποίες συνήθως δεν απαντώ. Ο λόγος που αποφάσισα τώρα να απαντήσω είναι το γεγονός ότι αυτές πλέον δεν επιδιώκουν να πλήξουν μόνο εμένα, αλλά και το θεσμό που έχω αναλάβει να εκπροσωπώ, το ΚΟΙΠΑΠ. Αισθάνομαι υποχρεωμένη να απαντήσω από σεβασμό στους εργαζομένους του Νομικού Προσώπου, στα χρήματα των δημοτών που διαχειριζόμαστε και στις υπηρεσίες που παρέχονται στους ωφελουμένους.

Στο ΚΟΙΠΑΠ προσπαθούμε να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες ασκώντας τον απαιτούμενο διοικητικό έλεγχο για την εύρυθμη λειτουργία του. Καθημερινά αξιολογούμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν όσον αφορά στον εργασιακό φόρτο και αναπροσαρμόζουμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασιών και τη δυνατότητα παραχώρησης υπαλλήλων σε νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου μας.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας οι περισσότερες δομές του Ν.Π. έχουν κλείσει προσωρινά. Παρ΄όλα αυτά φροντίζουμε τα παιδιά που φοιτούν στους Δημοτικούς Παιδικούς μας Σταθμούς να είναι ανά τμήμα σε συνεχή επαφή με τις δασκάλες τους (με  video, βιβλία εργασιών, παιχνίδια , παραμύθια). H Δημοτική μας Βιβλιοθήκη λειτουργεί κανονικά με ραντεβού και όσοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα τους παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής  των βιβλίων που έχουν διαλέξει στο σπίτι τους. Το Κοινωνικό μας Φαρμακείο είναι στο πλευρό των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ταυτόχρονα στέλνει φάρμακα σε οργανισμούς και φορείς που έχουν ανάγκη.

Τα ΚΑΠΗ ήταν οι πρώτες δομές που έκλεισαν σε όλη τη χώρα. Ο Δήμος μας είχε υπογράψει σύμβαση με γενικό γιατρό για τη συνταγογράφηση φαρμάκων στα μέλη του. Ενώ λοιπόν, το ανθρώπινο δυναμικό των ΚΑΠΗ έχει διατεθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, προκειμένου να συμβάλουν στις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας, η Διευθύντρια των ΚΑΠΗ δέχεται τηλεφωνικά τα αιτήματα των μελών μας για φάρμακα και τα μεταφέρει στη γιατρό. Στη συνέχεια οι κλητήρες του Δήμου μας παραλαμβάνουν τις συνταγές των φαρμάκων από το ιατρείο της Ιατρού, που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση και τις παραδίδουν στα φαρμακεία που επιθυμούν τα μέλη μας ή  για τα  μέλη μας που δυσκολεύονται να μετακινηθούν, παραδίδουν τα φάρμακα στο σπίτι τους.

Συγκεκριμένα για το θέμα της σύμβασης της ιατρού, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα: Η σύμβαση με τίτλο «Ανάθεση παροχής ιατρικών υπηρεσιών και ειδικότερα της συνταγογράφησης” έληξε 25/2/2021. Την ίδια ημέρα εγκρίθηκε  ο  προϋπολογισμός του ΚΟΙΠΑΠ  και έτσι μπορέσαμε να στείλουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή οικονομικής προσφοράς και σε ιατρούς του Δήμου μας και όμορων Δήμων.

Παρότι η Διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ είχε το δικαίωμα από το νόμο να προβεί σε απευθείας ανάθεση σε οποιονδήποτε ιατρό επιθυμούσε, προτιμήσαμε την πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενέργεια διαφάνειας και σεβασμού στο δημόσιο χρήμα. Σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, όλοι οι ενδιαφερόμενοι γιατροί έπρεπε να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά στο πρωτόκολλο του Νομικού Προσώπου, μέχρι την Παρασκευή 5/3/2021 από 9πμ έως 11πμ .

Βέβαια μας προκαλούν μεγάλη εντύπωση τα εξής:

α) ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπολίτευσης με την πρόσκληση «στοχοποιήθηκε η γιατρός και κυνηγήθηκε από τη Διοίκηση», ενώ οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές και τόσο ο Δήμαρχος όσο και το Νομικό Πρόσωπο έχουν δηλώσει δημοσίως τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία μαζί της.

β)  ότι στις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης αναφέρεται η “αυταπάρνηση” με την οποία εργάζεται η γιατρός. Τι εννοούν άραγε; Ποια λέξη θα χρησιμοποιούσαν δηλαδή για τους γιατρούς που εργάζονται στα νοσοκομεία και στις εντατικές; Που ακριβώς βρίσκεται η αυταπάρνηση όταν με βάση τη σύμβαση της και με τα μέτρα της πανδημίας εργάζεται από το ιατρείο της και συνταγογραφεί;

γ) ότι στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν δύο γιατροί, εκ των οποίων ο ένας μας κατέθεσε την προσφορά του 10.45  πμ και ο άλλος 10.55 πμ ,δηλαδή μόλις έφυγε από το κτίριο ο πρώτος . Πρόκειται άραγε για σύμπτωση;

δ) ότι δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από δήθεν μέλη των ΚΑΠΗ, τα οποία δεν άφησαν τα στοιχεία τους, απλά τηλεφώνησαν για να μας εξυβρίσουν.

ε) ότι διαβάζουμε σε κείμενα της αντιπολίτευσης πως φερόμαστε άσχημα και καταπιέζουμε τους συμβασιούχους υπαλλήλους του ΚΟΙΠΑΠ. Οι ίδιοι συμβασιούχοι (δυο στον αριθμό) ουδέποτε έχουν εκφράσει παράπονα, είτε στη Διοίκηση είτε στο Σωματείο των Εργαζομένων. Από που προέρχεται η πληροφόρησή τους, που είναι καλύτερη από τη Διοίκηση και το Σωματείο; Έχουν βάλει κρυφές κάμερες στο ΚΟΙΠΑΠ; Επίσης, να τους ενημερώσουμε ότι το εβδομαδιαίο πλάνο εργασιών, είναι υποχρεωτικό για όλο το Δημόσιο Τομέα αυτή την περίοδο.

Πέραν των σημείων που προκαλούν εντύπωση η ουσία είναι η εξής:

Όταν ανοίξαμε τις προσφορές των ιατρών, αφού ελέγξαμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι και οι δύο προσφορές που κατατέθηκαν περιλάμβαναν πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους για το Νομικό Πρόσωπο σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση. Η καλύτερη προσφορά ήταν της ιατρού που συνεργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια, η οποία μας κατέθεσε οικονομική προσφορά 625,28 ευρώ το μήνα (7.503,36 ευρώ το χρόνο αντί 12,000,00 ευρώ που αμειβόταν με την προηγούμενη σύμβαση).

Χαιρόμαστε πολύ που εξακολουθούμε να παρέχουμε στα μέλη των ΚΑΠΗ συνταγογράφηση, κάτι που δεν παρέχεται σε πολλούς άλλους Δήμους και μάλιστα με οικονομικό όφελος για το Νομικό Πρόσωπο και  συνεπώς για τους πολίτες (37,47%). Και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τον ίδιο διαφανή και νοικοκυρεμένο τρόπο, προκειμένου να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ωφελούμενους των δομών μας. Αυτή για μας είναι η μοναδική ουσία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας