«Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης ευχαριστεί τους εθελοντές»

0

Ο Εθελοντισμός είναι μία ανιδιοτελής προσφορά που συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αγάπης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Ο εθελοντισμός εξυψώνει τις αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής αναπτύσσοντας στους κόλπους του την έννοια της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού και αποτελεί κινητήρια δύναμη που μας καθιστά όλους ενεργούς πολίτες.

Ο εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο του ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

O ρόλος των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι, μεταξύ άλλων, να φροντίζουν, ώστε ο εθελοντισμός να αναδειχθεί ως ο τρίτος πόλος στη ζωή της κοινότητας, πέραν του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, και μέσα από αυτόν να κινητοποιούν τις ενεργές δυνάμεις της κοινότητας, να υλοποιούν δράσεις και να τις διοχετεύουν στη ανάπτυξη του πολύπλευρου κοινωνικού έργου που καλούνται να επιτελέσουν. Υπ’ αυτήν την έννοια, ο εθελοντισμός μπορεί να εφαρμοστεί ως μια νέα μορφή πολιτικής που δίνει τη δυνατότητα της άμεσης συμμετοχής όλων των πολιτών.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της υιοθέτησης εναλλακτικών μορφών συνεργασιών για την ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων αλληλεγγύης, βασιζόμενος στην παροχή κυρίως εθελοντικής εργασίας ευαισθητοποιημένων πολιτών. Έτσι, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, δράσεις και προγράμματα αλληλεγγύης όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, το κοινωνικό φροντιστήριο, το πρόγραμμα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης λειτουργούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποκλειστικά με τη βοήθεια των εθελοντών.

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη από το 1985 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε και εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές του Δήμου μας που με την πολύτιμη βοήθειά τους στηρίζουν δομές, δράσεις και προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης.

Αν θέλεις κι εσύ να επενδύσεις το χρόνο σου βοηθώντας το συνάνθρωπό σου και το κοινωνικό σύνολο….

…..γίνε μέλος, δράσε και εσύ, μπορείς!

Για να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου μπορείς να κάνεις αίτηση στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης

Ελ. Βενιζέλου 15Α, Πεύκη, ώρες: 08:00-16:00

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 6145451 & 210 6145148

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Εθελοντισμού

Ο Αντιδήμαρχος

Γκαραβέλλας Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας