Παράσταση Καραγκιόζη αφιερωμένη στα 13 χρόνια από τον θάνατο του Ευγένιου Σπαθάρη

0

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου,  στο Δήμο Αμαρουσίου παρέμειναν όλη την ημέρα ανοικτά τα Μουσεία ενώ διοργανώθηκαν και εορταστικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση μέρους της συλλογής εντόμων που φυλάσσεται στο χώρο του, στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο, παρουσιάστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Φτιάχνω το δικό μου Υφαντό” για παιδιά  6-11 ετών. Το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών γιόρτασε την ημέρα με μια παράσταση Καραγκιόζη τιμώντας παράλληλα τα 13 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου δασκάλου της λαϊκής τέχνης, Ευγένιου Σπαθάρη.

Καλωσορίζοντας παιδιά και γονείς η Διευθύντρια του Μουσείου κα Μ. Σπαθάρη εξέφρασε τη χαρά της για την ανταπόκριση του κόσμου που γέμισε το υπαίθριο θεατράκι με χαρά και ανυπομονησία για να απολαύσουν άλλη μια φορά τον αγαπημένο τους ήρωα. Επίσης σημείωσε πως με πολύ μεγάλη ικανοποίηση διοργανώθηκε αυτή η παράσταση καθώς τα τελευταία δυο χρόνια εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων γινόταν διαδικτυακά.

Το κοινό καλωσόρισε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κος Γ. Νικολαράκος, ο οποίος δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του Καραγκιόζη και τόνισε πως τα Μουσεία μας είναι η κληρονομιά μας που μας συνδέει με το παρελθόν και μας δίνει εφόδια για το μέλλον. Ο κος Γ. Νικολαράκος μετέφερε και το χαιρετισμό του Δημάρχου κου Θ. Αμπατζόγλου που δεν μπόρεσε να παραστεί και προέτρεψε τον κόσμο να επισκέπτονται τα φιλόξενα Μουσεία του Δήμου Αμαρουσίου για να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους.

Ο Θίασος του κου Γιάννη Καπέλη παρουσίασε το έργο του Ευγένιου Σπαθάρη: «Ο    Καραγκιόζης στη Χώρα των Κατεργαραίων». Μαζί του, οι πιστοί βοηθοί Χρήστος Τζανουλίνος και Χάρης Ψύλλας.  Η παράσταση εντυπωσίασε το κοινό, μικρότερους και μεγαλύτερους θεατές που καταχειροκρότησαν τους συντελεστές και ανανέωσαν το ραντεβού τους μέχρι την επόμενη παράσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας