ΑΡΙΣΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ –  ΒΖ (BRAVO-ZULU), άρθρο του Υποναυάρχου ε.α. Στέλιου Φενέκου

0

 

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την χώρα μας.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

Τα συνεχή χειροκροτήματα στο Κογκρέσο δείχνουν την υψηλή αποδοχή των λόγων του από τα μέλη της μικτής συνεδρίασης.

  • Αφενός ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και στα δύο τμήματά της (συνάντηση και ομιλίες με τον Μπάϊντεν- Ομιλία στο Κογκρέσο)
  • Αφετέρου ο πρωθυπουργός πέτυχε να θέσει όλα τα μείζονα ζητήματα της χώρας μας με σαφήνεια, ηπιότητα και πολιτισμό, να επισημάνει την επιθετική/διεκδικητική/παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την προκλητική (αποσταθεροποιητική) συμπεριφορά της στο ΝΑΤΟ και να κερδίσει την προσοχή τουλάχιστον του ακροατηρίου στα ζητήματα αυτά.
  • Σε μεγάλο βαθμό η ομιλία του θεμελίωσε τις καλές σχέσεις μας που έχουν δημιουργηθεί με τις ΗΠΑ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις παραλληλισμού των συμφερόντων στα κρίσιμα ζητήματα για εμάς, πράγμα εξαιρετικά θετικό για την εξωτερική μας πολιτική.

Συγχαρητήρια και στον πρωθυπουργό και σε όσους δούλεψαν και προετοίμασαν την επίσκεψη και την ομιλία του.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ

Τα δύο πράγματα που ενόχλησαν ήταν:

  • Ότι δεν έγιναν ερωτήσεις από δημοσιογράφους στην κοινή ομιλία με τον Μπάϊντεν. Όμως δεν είναι υπεύθυνος ο πρωθυπουργός για την επιλογή αυτή του προέδρου των ΗΠΑ (POTUS).
  • Το δεύτερο που ακούστηκε άκαιρο και άτοπο στην ομιλία στο Κογκρέσο, ήταν η αναφορά του ότι η Δημοκρατία μας κινδύνευσε από τον λαϊκισμό (έμμεσα φωτογραφίζοντας εκτός από τον Τράμπ και τον ΣΥΡΙΖΑ).
  • Ήταν επικίνδυνη η αναφορά για τις ΗΠΑ, αλλά και χτύπημα κάτω από την μέση για τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με ακροατήριο ξένους. Επίσης δεν μπορεί να ισχυριζόμαστε (και μάλιστα σε ξένους) ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε κίνδυνο για την Δημοκρατία μας. Ελπίζω να σταματήσει αυτή η πάγια τακτική πολλών Ελλήνων πολιτικών να κατηγορούν την προηγούμενη κυβέρνηση σε ξένους

ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Υπερβολική είναι η μηδενιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, που κρίθηκαν βιαστικά και συλλήβδην ως κάκιστα.
  • Μετά την εξαιρετική παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, βγαίνουν κάποιοι κλακαδόροι και ετερόφωτοι και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την επιτυχία υπερβάλλοντας, ανακαλύπτουν κρυφούς συμβολισμούς εκεί που δεν υπάρχουν, κάνουν υποθέσεις και πλέκουν ανερμάτιστα αφελή σενάρια, ανακαλύπτουν πολιτικές και στρατηγικές εκεί που δεν υπάρχουν και δημιουργούν αφελείς όρους (π.χ. ισραηλινοποίηση της Ελληνικής επιρροής), αναλύουν ανερυθρίαστα για πράγματα που αγνοούν στην ουσία, αναπαράγοντας στρεβλά ότι αρπάζουν δεξιά και αριστερά, μιλάνε αυτάρεσκα για όλα λες και αυτοί ήταν οι δημιουργοί της επιτυχίας της επίσκεψης. Είναι οι λεγόμενοι βασιλικότεροι του βασιλέως.

Κύριε πρωθυπουργέ μαζέψτε τους.

Χτίζουν φαβέλες με αταίριαστα και σαθρά υλικά, χωρίς υποστυλώσεις  και ρεαλισμό.  Και οι φαβέλες δεν είναι στέρεο οικοδόμημα για ισχυρά κάστρα και οχυρώσεις. Πόσο μάλλον σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο και άκρα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον Και εύχομαι να κεφαλαιοποιήσουμε τα θετικά σημεία της εξαιρετικής αυτής επίσκεψης.

ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ

ΒΖ (Bravo Zulu) στον πρωθυπουργό της χώρας και σε όσους δούλεψαν για την επιτυχία αυτήν, όπως λέμε στο ναυτικό όταν θέλουμε να συγχαρούμε και να επικροτήσουμε μία επιτυχία.

Ελπίζουμε να κεφαλαιοποιήσουμε στην πράξη την επιτυχία αυτή με ρεαλισμό, συνέπεια, συνέχεια και μεθοδικότητα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας