Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Φιλίας Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών

0

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Ελλάδα και Κίνα, δύο λαοί με σημαντική ιστορία και παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ευημερία και ανάπτυξη στις τοπικές μας κοινωνίες»

 

Η κοινή βούληση Ελλάδας και Κίνας να ισχυροποιήσουν αλλά και να εξελίξουν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που διαχρονικά τους δένουν, επισφραγίστηκε με το σχετικό Σύμφωνο Κατανόησης που υπέγραψαν σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φιλίας Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών Lin Yi, παρουσία της Προέδρου της Ένωσης Li Xiaolin, του Δημάρχου της πόλης Wuhan και 800 επισήμων και αξιωματούχων από 60 χώρες του κόσμου.

Η επίσημη τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της μεγαλύτερης Διάσκεψης των Διεθνών Πόλεων Φιλίας που διοργάνωσε  η Κινεζική Ένωση Πόλεων Φιλίας με Ξένους λαούς και οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα στην πόλη Wuhan της Κίνας.

Μετά την υπογραφή του Συμφώνου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε τα εξής:

«Με το Σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα με την Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Ένωσης Πόλεων Φιλίας με ξένους λαούς χτίζουμε γέφυρες αμφίδρομης συνεργασίας σε τομείς όπως το επιχειρείν, ο ιατρικός τουρισμός και πολιτισμός που αποτελούν πυλώνες για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας.

Δύο λαοί με σημαντική ιστορία και παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ευημερία και πλούτο στις τοπικές μας κοινωνίες.

Θα δουλέψουμε μαζί και από κοινού θα δρομολογήσουμε δράσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα διαμορφώσουν τις συνθήκες προκειμένου να μένουν τα παιδιά μας στην πατρίδα τους και να μην μεταναστεύουν, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Τους το οφείλουμε.».  

Στο σχετικό Σύμφωνο το οποίο θα έχει πενταετή διάρκεια, η ΚΕΔΕ και η Ένωση Φιλίας Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών, επικύρωσαν την καθιέρωση διμερούς συνεργασίας, με την καθοριστική συμβολή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η οικονομία, το επιχειρείν, ο τουρισμός και η κοινωνική ανάπτυξη.

Ειδικότερα οι δύο πλευρές θα αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για την προώθηση και την υποστήριξη της σύναψης εταιρικών σχέσεων μεταξύ των τοπικών χωρών των δύο κρατών, θα δρομολογούν σε ετήσια βάση προγράμματα ανταλλαγών και φιλοξενίας Ελλήνων και Κινέζων πολιτών και θα πραγματοποιούν κοινές δράσεις με προτεραιότητα στον πολιτισμό, τον ιατρικό τουρισμό αλλά  και την επιχειρηματικότητα.

Για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση των πρωτοβουλιών που θα συμφωνηθούν, προβλέπεται η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα επεξεργάζεται τις προτάσεις που θα κατατίθενται και από τις δύο πλευρές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας