Συνέντευξη του Προέδρου του ΠΕΑΠ κου Χ.Φωτίδη σην εκδότρια του ΑΘΜΟΝΙΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ κα Εβίτα Ζέρβα

0

Χ. Φωτίδης «Έχει γίνει πολλή δουλειά στο Δήμο αυτήν την τετραετία και σοβαρό συμμάζεμμα των οικονομικών με αποτέλεσμα τώρα να μπορούμε να εκτελούμε και έργα από ίδιους πόρους»

Καίριες ερωτήσεις που αφορούν τόσο τη λειτουργία και τα οικονομικά του ΠΕΑΠ όσο και τον Δήμο γενικότερα έθεσε η εκδότρια του Αθμόνιου Βήματος κα Εβ. Ζέρβα στον Πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Δημοτικό Σύμβουλο κο Χ. Φωτίδη, ο οποίος απάντησε σε όλα χωρίς κανένα δισταγμό και απόλυτα εμπεριστατωμένα.

Ε. Ζέρβα: Συχνά στα Δημοτικά Συμβούλια στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης μπαίνουν τα οικονομικά στοιχεία του ΠΕΑΠ, το κόστος των εκδηλώσεων, το ύψος των διδάκτρων. Θα θέλατε να μας πείτε ποιά η σημερινή εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Νομικού Προσώπου, με δεδομένο ότι το έτος πλησιάζει στο τέλος του;

Χ. Φωτίδης:  «Σας διαβεβαιώνω με απόλυτο τρόπο πως όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά οι ορκωτοί λογιστές μου έδωσαν και συγχαρητήρια για τη διαχείρηση.  Ο νόμος ορίζει για εργαζόμενους ανταποδοτικότητα κατά 75% και το ΠΕΑΠ εφαρμόζει 95%, επομένως και νόμιμα και καλή οικονομική κατάσταση για το Νομικό Πρόσωπο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Μάλιστα πρόσφατα εισηγήθηκα την έγκριση 90.000 ευρώ από τα οποία οι 75.000 θα κάλυπταν εισφορές υπέρ των εργαζομένων και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο γεγονός που αποδεικνύει πως ακόμα και η αντιπολίτευση αναγνωρίζει πως γίνεται μια χρηστή διαχείρηση. Αξίζει δε να σημειωθεί πως για πρώτη φορά εγκρίθηκε ο ΟΕΥ από το Σεπτέμβριο και δεν θα υπάρξουν οι καθυστερήσεις που υπήρχαν παλαιότερα. Θεωρώ ότι κάνουμε επιλεγμένες και ποιοτικές παραστάσεις, ούτε για το θεαθήναι, ούτε ακριβοπληρωμένες, μιας και είμαι και του χώρου το πετυχαίνω αυτό. Στο ζήτημα των οικονομικών και τη διαφάνειας είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος. Είμαι εδώ, παρόν σε κάθε συνεδρίαση και είναι όλα διάφανα. Η πόρτα του ΠΕΑΠ είναι ανοιχτή όποιος επιθυμεί να έρθει να το δει».

Ε. Ζέρβα: ποιά τα μελλοντικά σχέδια του ΠΕΑΠ;

Χ. Φωτίδης : «Το επόμενο διάστημα το ΠΕΑΠ πρέπει να στοχεύσει στο κομμάτι περιβάλλον και στο κομμάτι αθλητισμός. Το Γενάρη προγραμματίζουμε μαζί με την Περιφέρια και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να διοργανώσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη βία στον αθλητισμό και στα γήπεδα. Η ιδέα αυτή πρόεκυμε μετά από κάποιο κρούσμα βίας που παρατηρήθηκε ανάμεσα σε ομάδα της Πεύκης και ομάδα της Λυκόβρυσης . Πρέπει  να δούμε το πρόβλημα στη ρίζα του και να το πολεμήσουμε. Να δόσουμε το στίγμα ότι μέχρι εδώ. Πάνω από όλα ο αθλητισμός είναι και πολιτισμός».

Ε. Ζέρβα: Πρόσφατα η Διοίκησή σας εγκαινίασε το νέο Αθλητικό πολυχώρο που στη Λυκόβρυση, πως προτίθεται να το αξιοποιήσει ο Δήμος και το ΠΕΑΠ ειδικότερα;

Χ. Φωτίδης: «Είναι ένα έργο που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Διοίκηση και πέρασε πολλά στάδια μέχρι να ολοκληρωθεί, τώρα όμως σε ένα κομβικό σημείο ανάμεσα σε μεταμόρφωση, Ν. Ηράκλειο και Κηφισιά είναι έτοιμο να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους και να γίνει κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού με δράσεις, εκδηλώσεις και πολλά προγράμματα για όλους. Είναι ένας χώρος που τον ήθελαν για supermarket, όμως ο πρ. Δήμαρχος κος Δ. Φωκιανός κατάφερε να τον εξασφαλίσει και με ένα ειδικό τέλος να τον αποκτήσει ο Δήμος και μάλιστα κάτω από την αντικειμενική του αξία. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου αν αναλογιστούμε την αγκύλωση της γραφειοκρατίας που επικρατεί, ήταν χρόνος ρεκόρ. Έχουμε όμως κι άλλα έργα σε εξέλιξη, δυο νηπιαγωγεία, ένα Δημοτικό Σχολείο στο Ηλιακό Χωριό, το ανοικτό διαδημοτικό στάδιο ποδοσφαίρου ενω πρόκειται άμεσα να ανακαινίσουμε το πνευματικό κέντρο της Λυκόβρυσης με ίδιους πόρους. Έχει γίνει σοβαρό συμμάζεμμα των οικονομικών. Γιαυτό και μπορούμε πλέον να κάνουμε και έργα από ίδιους πόρους. Παίρνουμε νέους κάδους σε πολύ καλή τιμή, ένα νέο όχημα για την καθαριότητα, έχουμε πάρει αυτοκίνητο για τους Βρεφονηπιακούς, έχουμε εξασφαλίσει χορηγίες χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος».

Ε. Ζέρβα:  αναμένεται να γίνουν νέες προσλήψεις στο Δήμο και στο Νομικό Πρόσωπο. Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία και ποιές ανάγκες θα καλύψουν; Ο Δήμος στηρίζει και τους δικαστικούς αγώνες των εργαζομένων, υπάρχει κάποια εξέλιξη;

  1. X. Φωτίδης: «ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις αφού έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τελικό στάδιο κι αναμένεται άμεσα να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Οι υποψήφιοι ήταν 65 και θα προσληφθούν 36 άτομα για να καλύψουν τις δομές του αθλητισμού και τις επιπλέον ανάγκες που έχουν προκύψει στο ΟΤ9, τον καινούργιο αθλητικό πολυχώρο δηλαδή. Όσο για τους δικαστικούς αγώνες των εργαζομένων ο Δήμος διαχρονικά στηρίζει τις προσπάθειές τους και ενημέρωσε πως και αυτή τη φορά στο δικαστήριο τοποθετήθηκε υπέρ τους και διαβεβαίωσε πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου».

Ε. Ζέρβα: Έχουμε ήδη μπεί σε μια προεκλογική περίοδο. Ποιά τα σχέδιά σας για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές;

Χ. Φωτίδης : «με τίμησε ο κος Δήμαρχος με τη θέση του Αντιδημάρχου και στις Σχολικές Επιτροπές όπου αντιμετωπίσαμε την καθημερινότητα και μάλιστα την υπερβήκαμε κιόλας πολλές φορές. Όλα αυτά τα χρόνια είμαι συνεχώς στη Διοίκηση και θα συνεχίσω να τη στηρίζω γιατί θεωρώ πως δεν ήρθε κακόβουλα κυρίως στα οικονομικά με το νοικοκύρεμα που έγινε. Ήρθε με πρόγραμμα για να κάνει σοβαρό έργο και έχουν να γίνουν ακόμα περισσότερα. Εάν το θελήσει και ο Δήμαρχος να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα. Όπως και στις προηγούμενες εκλογές βάλαμε με το Δήμαρχο κάποια πράγματα από τα οποία τα περισσότερα υλοποιήθηκαν έτσι και τώρα θέλω να του πω τις απόψεις μου και αν συμφωνήσουμε μετά χαράς να στηρίξω και πάλι τη Διοίκηση».

Ευχαριστώντας τον κο Χ. Φωτίδη για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, τόνισε στην κα Ε. Ζέρβα πως είναι πολύ θετικό αυτό το στίγμα ανανέωσης που παρουσιάζει η εφημερίδα και μας ευχήθηκε καλή επιτυχία «στα νέα ταξίδια που θα κάνει αυτό το καράβι που είχε δρομολογήσει η αείμνηστη Σοφία Ζέρβα».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας