Πολιτισμός με ποιότητα στις γειτονιές της πόλης από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού

0

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσίασαν ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου με τον Αντιδήμαρχο κο Γ. Νικολαράκο, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στους εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου, την Πέμπτη 17 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις αυτές για πρώτη φορά έχουν μια καινοτομία, δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά σε κάθε γειτονιά, στις πλατείες και σε υπαίθριους χώρους σε όλη την πόλη, σε μια προσπάθεια αποκέντρωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων και ανάδειξης όλης της πόλης. Θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, βραδιές τζάζ, παραστάσεις για παιδιά, συναυλίες αλλά και τα μοναδικά Σπαθάρεια απαρτίζουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου τόνισε πως «απλώνουμε τις εκδηλώσεις στις γειτονιές, απευθυνόμαστε όχι μόνο στο μέσο κοινό αλλά και σε πιο απαιτητικό, ενώ ανοίγουμε στο κοινό όλες τις υποδομές του Δήμου. Συντονίζουμε την αισθητική παιδεία με την παραγωγή τοπικού πολιτισμού» Τονίζοντας πως για άλλη μια φορά θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κάλεσε τον κόσμο να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις και υπογράμμισε πως θα είναι ένας Ιούλιος μήνας γεμάτος ζωντάνια και δημιουργία.

Ο Αντιδήμαρχος κος Γ. Νικολαράκος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ποιότητα και την ποικιλία των πολιτιστικών εκδηλώσεων που καταρτίζουν το πρόγραμμα και τόνισε «Προσπαθήσαμε να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Δίνουμε διεξόδους στον κόσμο που θέλει να ζήσει ελεύθερος από τα δεσμά της πανδημίας».

Στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κα Λ. Κεφαλογιάννη, καθώς δυο παραστάσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν με την αρωγή και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας. «Μια ανάσα κι ένα παράθυρο για να περάσει καλά ο κόσμος» χαρακτήρισε το πρόγραμμα η κα Λ. Κεφαλογιάννη και σημείωσε πως η Περιφέρεια στάθηκε ιδιαίτερα στην στήριξη των καλλιτεχνών που επλήγησαν τόσο πολύ την περίοδο της πανδημίας.

Τέλος ο Υπεύθυνος Πολιτισμού της Περιφέρειας κος Χ. Ρώμας που επίσης παραβρέθηκε σημείωσε πως «ο πολιτισμός είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγειούς πολιτείας», ενώ συμπλήρωσε πως η Περιφέρεια επί των ημερών του κου Γ. Πατούλη έχει τετραπλασιάσει το ποσό που επενδύει για δράσεις πολιτισμού και εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας