Η παράσταση «Εγώ η Ποντία Σεβάς Χανούμ» ανεβαίνει στην πλατεία Παναιτωλίου

0

Η πρώτη βραδιά πολιτισμού του θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021» φιλοξενείται την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20:00 στην πλατεία Παναιτωλίου στην Αλσούπολη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για την μουσικοθεατρική παράσταση «Εγώ η Πoντία, Σεβάς Χανούμ» έναν ύμνο στην Σεβάς Χανούμ ή Σεβαστή Παπαδοπούλου, από τις δημοφιλέστερες λαϊκές τραγουδίστριες στις δεκαετίες ’50 και ’60 που πέθανε όμως φτωχή και ξεχασμένη το 1990.

Η παράσταση βασίζεται στο έργο «Εγώ η Ποντία, Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά και σε σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά, με την καταπληκτική Πωλίνα Γκιωνάκη στον ομώνυμο ρόλο, μαζί με τον Λευτέρη Παπανικολάου-Γκιωνάκη, θα ζωντανέψουν στη σκηνή η ζωή και το έργο της μεγάλης τραγουδίστριας με το έντονο ταμπεραμέντο, αλλά και ο άγνωστος έρωτάς της με τον σπουδαίο Ιωνιώτη καλλιτέχνη Στέλιο Καζαντζίδη.

Συμμετέχει ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» με χορευτικό σχήμα. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του Covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις ασφαλείας).

Περίληψη έργου

Πόντος, μεταπολεμική Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τα… άνθη του κακού, ο Τζίμης, ο χοντρός, η νύχτα, το underground ρεμπέτικο, το «φτωχοκάλυβο», ο Τσιτσάνης, η Μπέλλου, τα Κοκκινόγεια κι ο έρωτας με τον Καζαντζίδη. Σεβάς Χανούμ τη βαφτίζει ο Τζίμης ο Χονδρός, για να ταιριάζει με τα ανατολίτικα τραγούδια που τραγουδούσε, ο οποίος διαφημίζει στις εφημερίδες της εποχής «τη Νέα ανακάλυψη Σεβάς Χανούμ, την ωραία του Πέραν». Η αγέρωχη, δωρική και ασυμβίβαστη Σεβάς Χανούμ, από την Σαμψούντα του Πόντου, ξαναζεί την ζωή της, στο σύμπαν των αργών τραγουδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας