Τέλος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού- αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ

0

Καταργούνται τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό

 

Παρά τους ενδοιασμούς και τις επιφυλάξεις όπως φαίνεται τελικά οι συνθήκες επέτρεψαν την άρση των μέτρων μετά από δυο χρόνια και πλέον που βιώνουμε τις συνέπειες της πανδημίας. Στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης 13 Απριλίου ο υπουργός Υγείας, κος Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε  την άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, δηλαδή θα μπορούν όλοι να μπαίνουν ελεύθερα, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Ωστόσο η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική μέχρι τις 31 Μαΐου.

Παράλληλα καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους και επανέρχεται η πληρότητα σε όλους τους χώρους στο 100%

Αλλαγές και στα σχολεία, καθώς από την 1η Μαΐου σταματούν και τα υποχρεωτικά self test για τους μαθητές οι οποίοι θα επιστρέψουν από τις διακοπές του Πάσχα χωρίς αυτά.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Σημειώνεται βέβαια πως τον Σεπτέμβριο θα γίνει επανεξέταση των μέτρων ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα ισχύουν τότε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας