Υπογράφηκε η σύμβαση για τις μελέτες της Πλατείας Πεύκης, του υπογείου πάρκινγκ και άλλων υποέργων με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Τρίτσης

0

Τη σύμβαση  με τον ανάδοχο που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, και ο οποίος θα εκπονήσει τις μελέτες για πολύ σημαντικά έργα του Δήμου υπέγραψε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης την Τετάρτη 30/8/2023. Πιο συγκεκριμένα οι μελέτες ωρίμανσης αφορούν τα υποέργα της Πράξης «Ανάπτυξη Αστικών Περιοχών του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης» συνολικού προϋπολογισμού 10.704.000€, ενώ οι μελέτες που ανατέθηκαν έχουν προϋπολογισμό 341.690€.

Το πρώτο σκέλος αφορά στο σύνολο των μελετών τεχνικών και υποστηρικτικών για την κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης και της υπερκείμενης πλατείας στην Κεντρική Πλατεία Πεύκης (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική, τοπογραφική, κυκλοφοριακή μελέτη). Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που διεκδικεί ο Δήμος από την περίοδο Δημαρχίας Παύλου Καμάρα, όταν αποκτήθηκε το ακίνητο, το οποίο παίρνει σάρκα και οστά, καθώς εκπονούνται όλες οι απαραίτητες μελέτες, ενώ η χρηματοδότηση ύψους 4.563.200,00€. έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το δεύτερο σκέλος αφορά στη βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με έμφαση στην ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία και συμπεριλαμβάνει ειδική αρχιτεκτονική μελέτη, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, τοπογραφική μελέτη και μελέτη φυτοτεχνικής διαμόρφωσης. Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 5.799.067€ επίσης έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας. Μια προσπάθεια πολλών ετών που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Καμάρα και είχα την τιμή να είμαι Αντιδήμαρχός του, όταν ως Δήμος αποκτήσαμε τον χώρο. Πλέον ξεκινά η εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών, αξιοποιώντας και τις υπάρχουσες προμελέτες από τις υπηρεσίες μας, ενώ έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση για την κατασκευή της Κεντρικής Πλατείας της Πεύκης και του υπόγειου πάρκινγκ. Σημαντικό έργο είναι και η βιοκλιματική αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου μας, του οποίου οι μελέτες επίσης ξεκινούν σήμερα. Πρόκειται για ένα έργο που θα συνδέσει το κέντρο της Πεύκης με το κέντρο της Λυκόβρυσης και το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών. Συνεχίζουμε δρομολογώντας έργα πνοής μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μας.»

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας