Ανακαινίζεται και αναβαθμίζεται ενεργειακά το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

0

Με χρηματοδότηση που πέτυχε η δημοτική αρχή από το πρόγραμμα Φιλόδημος

Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην οδό Νίκου Καζαντζάκη βάζει μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και, μάλιστα, με χρηματοδότηση που πέτυχε η δημοτική αρχή από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ενέκρινε την πρόταση του Δήμου και του διαθέτει περί τα 600.000 ευρώ προκειμένου να ανακαινιστεί το Κλειστό με νέα υλικά και εξοπλισμό που θα κάνουν το κτίριο αφενός ενεργειακά αποδοτικότερο, αφετέρου πιο φιλόξενο για αθλητές και επισκέπτες.

Μερικές από τις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος ψύξης/θέρμανσης, η αντικατάσταση και η ενίσχυση της μόνωσης σε τοίχους, πόρτες και παράθυρα, η ανανέωση του εξοπλισμού του κ.α.

Έτσι το κέρδος είναι πολλαπλό: από τη μια η οικονομία σε ενεργειακούς πόρους που κοστίζουν στο περιβάλλον, από την άλλη η οικονομία στους πόρους που βαρύνουν το δημοτικό ταμείο. Και αυτό γιατί ο Δήμος με την χρηματοδότηση δεν πέτυχε μόνο να μην κοστίσει στους Ηρακλειώτες η ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου, εξασφάλισε παράλληλα και την αισθητή μείωση του κόστους λειτουργίας του αθλητικού κέντρου αφού, πλέον, το κτίριο δεν θα είναι ενεργειακά κοστοβόρο.

«Δίνουμε συνέχεια στην εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας θητεία αυτής της δημοτικής αρχής για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων της πόλης. Ξεκινήσαμε με τα σχολεία μας, έχοντας ολοκληρώσει τις σχετικές παρεμβάσεις σε μια σειρά από σχολικά κτίρια, συνεχίζοντας και αυτή τη χρονιά με το 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο. Το Κλειστό Γυμναστήριο έρχεται να προστεθεί σε αυτή την καμπάνια, ένα αθλητικό κέντρο πολύτιμο για την πόλη το οποίο θα ετοιμαστεί για να γίνει πιο φιλικό στο περιβάλλον, πιο ζεστό – κυριολεκτικά και μεταφορικά – για όλους όσους το χρησιμοποιούν», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας