Δημοτικές Εκλογές 2019- Τι είδε ο “Εξωγήινος”

0

Μπορεί να χορεύουν τα ποντίκια,αλλά ξεχνούν ότι ο γάτος είναι εδώ

 

Και χαρά στον που την έχασε

Επειδή ο Εξωγήινος σήμερα είναι εδώ, ανάμεσά σας, και αύριο θα είναι στον πλανήτη του, άρα δεν έχει κανένα συμφέρον να χακάρει και να μασκαρεύει τα πράγματα, πρέπει να ξέρετε, πως ό,τι θα σας πει μέχρι τις Εκλογές είναι ψαγμένο και εγγυημένο απ’ όλες τις πλευ-ρές.  Και  αν  κάποιοι  διαμαρτύρονται,  κλωτσάνε  και  παριστάνουν τους θιγμένους, μην τους δίνετε σημασία.  Άνθρωποι είναι, προτιμήσεις έχουν. Συμφεροντάκια, συμφέροντα και συμφεροντάρες εξυπηρε-τούν κάποιοι αυτούς, άλλοι ηθελημένα κι άλλοι αθέλητα, γιατί τους πιάνουν κορόϊδα οι επιτήδειοι. Φυσικό είναι λοιπόν, τόσο οι επιτήδειοι όσο και τα κορόϊδα, όταν βλέπουν πως κινδυνεύουν να γίνουν βούκινο, να εξανίστανται. Τι να κάνουμε όμως; Έτσι είναι η ζωή. Με τα πάνω της, τα κάτω της, τα μέσα της και τα έξω της.

Γι’ αυτό μη δίνετε σημασία, αν κάποιοι αγαθιάρηδες μπαίνουν στο μίξερ και χτυπιούνται σαν την μαρέγκα. Τη δουλειά τους αυτοί – τη δουλειά μας εμείς. Ο καθένας μας στο πόστο του. Εμείς όμως, δεν θα μπούμε στο τριπάκι, άλλος να σπάει αυγά για να κάνει ομελέτα και άλλος να μαζεύει τα τσόφλια. Στο κάτω-κάτω, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αρκεί να είναι τίμια για τα Ελληνικά δεδομένα, όπου ισχύει το: ‘‘Η τιμή,  τιμή δεν έχει και χαρά στον που την …έχασε’’.

 Οι “αλεξιπτωτιστές” που παριστάνουν τους “σωτήρες”

Φεύγοντας από τον πλανήτη  μου για να έρθω  στο  Μαρούσι  να παρακολουθήσω τις Δημοτικές Εκλογές, ένας γέρος-σοφός, που έχει δει πολλά πράγματα στη ζωή του, αφού να φαντασθείτε, ζει από την εποχή που το Μαρούσι λεγόταν –ακόμα- Άθμονον, μου έδωσε κάποι-ες συμβουλές. Μια απ’ αυτές ήταν, να μην κάνω το λάθος να πιστέ-ψω αυτό που πιστεύουν κάποιοι ‘’σωτήρες’’,  ότι οι Μαρουσιώτες είναι αγαθιάρηδες και μπορούν να τους κοροϊδεύουν.

Ε  λοιπόν σας  πληροφορώ, πως όποιος  πιστεύει κάτι τέτοιο,  είναι βαθιά νυχτωμένος. Κι ακόμα πιο νυχτωμένοι είναι όσοι νομίζουν, ότι  ‘’λείπει ο γάτος, άρα μπορούν να χορεύουν τα ποντίκια’’…

Γειά σου Πίπα καλοχαιρέτα!

Το φοβερό όμως είναι, πως ενώ ο γέρο-σοφός στον πλανήτη μου, που βρίσκεται κάτι έτη φωτός μακριά από τη Γη σας, ήξερε πως οι  Μαρουσιώτες δεν πιάνονται κορόϊδα, οι ‘’σωτήρες’’ που ζουν ή κυκλοφορούν ανάμεσά σας, δεν λένε να το καταλάβουν.

Και το ακόμη πιο φοβερό είναι, πως ενώ ημέρα-με την ημέρα ο κόσμος αγριεύει με τα καμώματά τους, αυτοί εκεί. Συνεχίζουν απτόητοι να αυτογελοιοποιούνται.

Για  παράδειγμα,  άκουγα προχθές κάτι Μαρουσιώτες να σχολιά-ζουν το γεγονός, ότι κάποιοι υποψήφιοι εμφανίζονται στις εκδηλώσεις σαν κομήτες. Περνούν, κάνουν το κομμάτι τους και μετά, μην τους είδατε-μην τους απαντήσατε.

-Τον είδατε τον Πίπα (υποκοριστικό του Παρλαπίπα) τον Καλοχαιρέτα; έλεγε ένας Μαρουσιώτης στην παρέα του. Ήρθε προχθές σε μια εκδήλωση, τον ανήγγειλαν από  μικροφώνου:

-Μαζί μας είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πίπας Καλοχαιρέτας’’, αλλά  πριν προλάβει να πει δεύτερη κουβέντα ο παρουσιαστής, ο κύριος Καλοχαιρέτας μας, με κάνα-δυό παρατρεχάμενους ξοπίσω του, να τον ακολουθούν όπως η ουρά ακολουθεί τον κομήτη, μέχρι αυτός να καεί, να σβήσει και να γίνει σκόνη, εξαφανίστηκε…

Πρέπει να τον βάλεις στο “Silver Αlert”

-Καλά αυτός. Αμ ο άλλος, που έχει γνώμη για τα πάντα; είπε ένας άλλος από την παρέα.

-Λες για εκείνον, που  αν  τον αφήσεις στον Σωρό, για  να τον  ξανα-βρείς, θα πρέπει να τον βάλεις στο ‘‘Silver Alert’’, γιατί θα χαθεί;

-Μπα; Υπάρχει και τέτοιος;

-Μωρέ υπάρχει και δεν είναι ένας. Είναι περισσότεροι από ένας, αυτοί, που μόλις χθες ανακάλυψαν, ότι εκτός από το Κέντρο και τον Σταθμό, υπάρχουν άλλες 16 περιοχές  στο Μαρούσι, και σήμερα, με ύφος ειδήμονα και ψυχοπονιάρη, βγαίνουν και μας κάνουν υποδείξεις!

-Έτσι είναι, αλλά μην ανησυχείτε. Αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να χορεύουν τα ποντίκια γιατί λείπει ο γάτος, σύντομα θα απογοητευθούν, γιατί ο γάτος δεν λείπει. Είναι εδώ και περιμένει.

-Ο γάτος είπες; Ποιος είναι ο γάτος και τι περιμένει;

-Είναι ο Μαρουσιώτικος λαός, που βλέπει τα ποντίκια να χορεύουν και περιμένει τις Εκλογές. Και τότε να δείτε …χορούς που θα κάνουν τα ποντίκια της παροιμίας…

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας