Τι είδα στο Μαρούσι – Δημοτικές εκλογές 2019

0

‘’ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ’’

Ως ‘’κινούμενη άμμος’’ μπορεί να χαρακτηρισθεί –αυτή τη στιγμή- το προεκλογικό Δημοτικό γίγνεσθαι στο Μαρούσι, καθώς οι διεργασίες, οι ζυμώσεις και το ανακάτωμα της τράπουλας όσον αφορά τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τους μέχρι σήμερα προαναγγελθέντες Συνδυασμούς είναι στην ημερησία διάταξη.

Εάν μάλιστα πάρουμε ως δεδομένο, ότι οι Συνδυασμοί θα πρέπει να απαρτισθούν από 50 κατά μ.ο υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους έκαστος, γεγονός που σημαίνει ότι ‘’αναζητούται’’ περί τους 500 υποψηφίους, τότε, όπως αντιλαμβάνεσθε, το εγχείρημα δυσκολεύει.

Η πάκτωση των Συνδυασμών με άτομα που δεν έχουν στην ουσία, την φιλοδοξία ή έστω την απλή διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά, σίγουρα δεν αποτελεί εύσημο για το θεσμό, αλλά η ανάγκη να μην εμφανισθούν ψηφοδέλτια ‘’κολοβωμένα’’ από υποψηφίους, θα εξαναγκάσει το γέμισμα κάποιων εξ αυτών με άτομα που θα αποβλέπουν στην ψήφο των οικείων τους και τίποτα περισσότερο.

Ο ‘’Εξωγήινος’’ πρεσβεύει ότι θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη εάν θα βρεθούν τόσες και τόσοι πρόθυμοι να βάλουν τον εαυτό τους σε κάποιο ψηφοδέλτιο, οπότε μοιραίο είναι να δούμε πράγματα και θάματα.

Και μια υπόμνηση: Τον πλέον σημαντικό ρόλο σ’ αυτή τη πανσπερμία υποψηφίων παίζει ο ανεκδίηγητος και ανεδαφικός Εκλογικός νόμος του Σκουρλέτη, που ‘’άνοιξε την όρεξη’’ κάποιων, οι οποίοι προσβλέποντες να έχουν κάποιο ρόλο στα μετεκλογικά παζάρια, άφησαν στην άκρη τις όποιες επιφυλάξεις τους και αποτολμούν το μεγάλο αλλά και μετέωρο βήμα της καθόδου τους στις Εκλογές, ως αρχηγοί Συνδυασμών.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

Εάν πρέπει να αναφερθούμε στους υποψηφίους Δημάρχους ή για να το πούμε καλύτερα σ’ αυτούς που έχουν δηλώσει ότι θα κατέλθουν με δικό τους ψηφοδέλτιο και μέχρι σήμερα (2 Ιανουαρίου 2019) δεν έχουν υπαναχωρήσει, τότε θα πρέπει να φτιάξουμε έναν κατάλογο με ανοικτό τον αριθμό των υποψηφίων στο κάτω μέρος του. Και ο λόγος είναι προφανής, αφού κάθε τόσο ακούγεται ή διαρρέει κάποιο όνομα πιθανού ή βολιδοσκοπούντα τα πράγματα Μαρουσιώτη, χωρίς βέβαια αυτά να αποτελούν πρόκριμα για βέβαιες υποψηφιότητες.

Με βάση τις επίσημες, αλλά και τις ανεπίσημες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και αν τις θεωρήσουμε ως δεδομένες, αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ένας εξωπραγματικός αριθμός υποψηφίων, που πλησιάζουν τους δέκα (10). Πρόκειται για έναν τεράστιο αριθμό, που ο ‘’Εξωγήινος’’ εκτιμά ότι σταδιακά  θα συρρικνωθεί, διότι τα δύσκολα είναι εμπρός και απέχουν πολύ από την απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος ή την λεκτική εκδήλωση κάποιας άνευ έρματος και σημασίας φιλοδοξίας.

ΚΟΜΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Στο χώρο του ΣυΡιζΑ η κατάσταση είναι θαμπή, που την έκανε ακόμα πιο θαμπή ένα δημοσίευμα του Κομματικού εντύπου του κυβερνόντος Κόμματος, της Αυγής.Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Καραμέρος από την αρχή είχε δηλώσει πως η υποψηφιότητα του είναι ανεξάρτητη, και με αφορμή την στήριξη του κ. Αμπατζόγλου από τη ΝΔ, είχε στηλιτεύσει το γεγονός μέσω του facebook αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής: …’’ Φτάσαμε στο σημείο όλη η χώρα να ασχολείται αρνητικά με τον Δήμο Αμαρουσίου και σε ποιον έχει δοθεί ή θα δοθεί χρίσμα από το κόμμα της ΝΔ. Μια νοσηρή κατάσταση που δεν τιμά την εικόνα της πόλης μας.…’’, ήρθε το δημοσίευμα της Αυγής να συσκοτίσει τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, έχοντας φωτογραφία του κ. Καραμέρου και δύο ακόμη υποψηφίων σε άλλους Δήμους, μ’ ένα μπάνερ γνωστοποιούσε στους αναγνώστες της εφημερίδας, πως πρόκειται για τις ‘’πρώτες υποψηφιότητες που κινούνται στο χώρο του ΣυΡιζΑ’’.Εάν ο κύριος Καραμέρος αποποιηθεί τον τίτλο του υποψηφίου στο χώρο του ΣυΡιζΑ και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο κύριος Λευτέρης Μαγιάκης έχει προ πολλού αποχωρήσει από τις τάξεις του, έχοντας ήδη εξαγγείλει ότι κατέρχεται υποψήφιος Δήμαρχος ηγούμενος του Συνδυασμού ’’ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ’’, η διείσδυση του ΣυΡιζΑ στα Δημοτικά δρώμενα του Αμαρουσίου καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής.  

Στο χώρο της ΝΔ η υποψηφιότητα του κυρίου Αμπατζόγλου, που αιφνιδίασε στην αρχή τον κόσμο της, με την πάροδο των ημερών δείχνει να ισχυροποιείται, καθώς αρχίζουν να λειτουργούν οι συσπειρώσεις και το όνομα του υποψηφίου Δημάρχου να γίνεται ευρύτερα γνωστό και σταδιακά πιο αποδεκτό.

Παράλληλα, η πλαισίωση του ψηφοδελτίου με αρκετούς σημερινούς Συμβούλους εκ της απερχομένης διοίκησης Πατούλη, σίγουρα δημιουργεί μια κατ’ αρχήν δυναμική, και τονίζουμε το ‘’κατ’ αρχήν’’, διότι ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει την συμπεριφορά του Εκλογικού σώματος στο εγγύς μέλλον. Γι’ αυτό, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί, αφού είναι βέβαιο, ότι οι σημερινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι στην διαρρεύσασα 4ετία, δεν είναι δυνατόν να δημιούργησαν μόνο συμπάθειες, αλλά και αντιπάθειες.

Κομβικό σημείο, εκτιμά ο ‘’Εξωγήινος’’, είναι η προσχώρηση του νυν αντιδημάρχου κυρίου Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου στον Συνδυασμό ‘’Νέα Εποχή’’ του κυρίου Αμπατζόγλου, όχι με την έννοια ότι πρόκειται για παλαιό Δημοτικό Σύμβουλο με την ανάλογη ‘’προίκα’’ σε ψήφους, στην ιδιάζουσα περιοχή της Αγίας Φιλοθέης. Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι, αν η μετατόπιση Αντωνόπουλου ωθήσει και άλλους εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους, που σήμερα έχουν επιλέξει διαφορετικό δρόμο, να ακολουθήσουν και αυτοί την ίδια διαδρομή.

‘’Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ’’

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας