Ο “εξωγήινος” ακούει, βλέπει, μαθαίνει και σας μεταφέρει το προεκλογικό κλίμα

0

Debate    

Άκουγα φίλες και φίλοι Μαρουσιώτες να λέτε συνέχεια debate και debate και αναρωτιόμουνα τι πράγμα είναι αυτό. Έκανα προσπάθειες να καταλάβω από τα συμφραζόμενα, αλλά επειδή δεν μπορούσα να βγάλω άκρη, έστειλα μήνυμα σ’ ένα γέροσοφό στον πλανήτη μου, κι αυτός μου απάντησε πως πρόκειται για την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, που εσείς οι Έλληνες την τοποθετείτε μόνο στο επίπεδο της συζήτησης-αντιπαράθεσης στην τηλεόραση, γι’ αυτό και την ονομάζετε ‘‘τηλεμαχία’’.

Μάλλον με αγώνα μπόξ 

Την Τρίτη το πρωΐ καθώς πέρναγα έξω από ένα Μαρουσιώτικο καφενείο, είδα τους θαμώνες του να κάθονται μπροστά στην τηλεόραση του μαγαζιού και εκείνη τη στιγμή άκουσα δυό καινούργιους πελάτες που πέρναγαν το κατώφλι να λένε μεταξύ τους:

-Άρχισε το debate;

-Όχι ακόμα, αλλά όπου να ‘ναι, πρέπει να ξεκινήσει.

Να μωρέ, είπα στον εαυτό μου, ευκαιρία να δω τι πράγμα είναι και πως γίνεται αυτό το  debate, να ‘χω να το διηγούμαι όταν γυρίσω  πίσω στον πλανήτη μου.
Μπήκα κι εγώ αόρατος στο καφενείο, κάθισα σε μια γωνία και ύστε-ρα από λίγο δύο κύριοι εμφανίσθηκαν στο γυαλί για να συζητήσουν.
Για να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν έτσι γίνονται τα debates στη χώρα σας, αλλά αυτό που είδα, περισσότερο μου έμοιαζε με
αγώνα πυγμαχίας, παρά με συζήτηση υποψηφίων.
Επιθέσεις είδαμε, τους τόνους νάνεβαίνουν είδαμε, φωτογραφίες, πινακάκια και διαγράμματα είδαμε, ιστορικές αναδρομές στο παρελθόν και τους παρουσιαστές να τρίβουν τα χέρια τους που ανέβασαν τη θεαματικότητα με τον προφητικό υπότιτλο στις οθόνες μας «Η μάχη για το Δήμο του Δήμο του Αμαρουσίου».

Η εβδομάδα που πέρασε πάντως εκτός από τους δύο πρώτους που πάνε στον δεύτερο γύρο ήταν σίγουρα και η εβδομάδα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, αφού με το που έκλεισαν οι κάλπες άρχισαν όλοι να μετρούν σταυρούς και να μετρούν και να μετρούν κι ακόμα τέσσερις μέρες μετά μετράνε και ξαναμετράνε.

Ανατροπές παρατηρήθηκαν, νέα πρόσωπα μπήκαν, άλλοι έμειναν εκτός, αλλά και κάποιοι που όλοι τους περίμεναν πως θα βγούν δικαιώθηκαν και όντως εξελέγησαν.

Και μέσα σε όλον αυτό τον χαμό τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά, τόσο που μέχρι και ΤΟΠ 10 είδαμε με τις πιο όμορφες γυναικείες παρουσίες εκλεγμένες σε Δήμους και Περιφέρειες.
Μάλιστα από την Αττική τρείς Μαρουσιώτισσες ήταν μεσα στη λίστα.

Ωστόσο σε λίγες μόλις ημέρες όλη αυτή η προεκλογική τρέλα που ζήσαμε θα έχει τελειώσει και ύστερα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Γι’ αυτό…

Θα σας παρατηρώ

Είπαμε πιο πάνω, πως έμειναν μόνο τέσσερις ημέρες για την Εκλογή Δημάρχου κι αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι, πως με εξαίρεση το χθεσινό debate, το κλίμα είναι πολιτισμένο.
Θέλω να πιστεύω και το εύχο-μαι, πως το καλό κλίμα θα διατηρηθεί στην πόλη σας μέχρι τέλους, γιατί από τη Δευτέρα και μετά, πάλι θα περπατάτε στους ίδιους δρόμους, πάλι θα ψωνί-ζετε στα ίδια κατάστήματα, πάλι θα συναντιέστε στις ίδιεςεκδηλώσεις και σε κοι-νές συναναστροφές.
Κι αφού σας είναι γραφτό να ζείτε μαζί, είναι κρίμα να έχετε λόγω των Εκλογών δηλητηριάσει τις σχέσεις σας.
Εγώ πάντως, που θα σας παρακολουθώ από τον πλανήτη μου, θα χαίρομαι να σας βλέπω μονιασμένους.

 Ο Εξωγήινος, πάντως, σας το είχε πει, πως μέχρι την Κυριακή το ‘‘καπέλο’’ θα έχει καλύψει και τα παπούτσια.

 Πάει, χάθηκε αυτός…

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας