ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ!!!, άρθρο του Υποναυάρχου ε.α Στέλιου Φενέκου

0

Πόλεμος ξέσπασε πάλι για ένα θέμα που έχει συζητηθεί, αναλυθεί διεξοδικά και έχουν δοθεί συγκεκριμένες απαντήσεις !!!

Όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε την σημασία της αφής του αγίου φωτός σε πολλά επίπεδα, πνευματικό, ηθικό, θρησκευτικό, διπλωματικό, παράδοσης κλπ.

Το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ (είτε ανάβει από την άσβεστη κανδήλα είτε όχι) πρέπει να συνεχίσει να ανάβει στον Πανάγιο Τάφο και να μεταφέρεται με το γνωστό τελετουργικό, γιατί πέραν των όσων αναφέρθηκαν είναι σοβαρότατο θέμα εξωτερικής πολιτικής και διαφύλαξης εθνικών συμφερόντων.

Σε μία περίοδο που η θρησκεία χρησιμοποιείται από όλες τις χώρες της περιοχής μας για να διευρυνθούν τα εθνικά τους συμφέροντα (της Τουρκίας, της Ρωσίας κλπ), θα είναι ιδανική αυτοχειρία εάν εμείς απεμπολήσουμε ένα έθιμο που ενισχύει τον ρόλο της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Όταν γίνονται πόλεμοι για να κτηθούν πολύ μικρότερης σημασίας δικαιώματα από όλες τις χώρες στον περίγυρό μας, θα είναι ανοησία εμείς να καταστρέψουμε κάτι τόσο σημαντικό συμβολικά, το οποίο μας αναγνωρίζεται παραδοσιακά και έχουν γίνει αγώνες για να διατηρηθεί.

Οι συνεντεύξεις ιερέων και διαφόρων αυτόκλητων μαρτύρων που προσπαθούν να αποδυναμώσουν τον συμβολισμό του τελετουργικού,  μόνο εκ του πονηρού μπορούν να εκληφθούν.

Και σε κάθε περίπτωση η σημασία του είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναγκαιότητα μίας πτήσης ενός κρατικού αεροσκάφους για μικρότερης σημασίας ζητήματα και για τις ανάγκες δημοσίων σχέσεων κυβερνητικών στελεχών και συνακολούθων.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας